”Gode råd – Kom godt på ferie”

Ferietiden er allerede begyndt for nogle og for andre kommer den i nær fremtid. Noget de fleste glæder sig til. Der kan være mange gode overvejelser at gøre sig inden ferien for alvor sættes i gang. Jeg giver her mit bud på hvad du med fordel kan tage med i din ferie tænkning og tilrettelæggelse – så du netop får det allerbedste ud af den:

 

ARBEJDSMÆSSIGT:

Om du er leder eller ansat, så er det de samme ting du med fordel kan gøre. Start i god tid med at kortlægge de opgaver, der skal være færdige eller overlades til din kollega i dit fravær. Hvem skal klare hvad og hvornår. Det er vigtigt, at din kollega eller medarbejder føler sig godt klædt på til at løfte opgaven – så giv dig tid til det, det giver også dig mere ro.

Viderestil eventuelt din mail, så opgaverne bliver sendt til dem der har ansvaret,  imens du holder ferie. Vis altid respekt for andres ferie. Ring eller skriv kun, hvis det virkeligt er nødvendigt. Brug også tiden på til at indstille dig på, at du skal være mentalt væk fra jobbet, så du kan sige GOD FERIE til dine ansatte og dine kollegaer med god ro i maven. Generelt sørg for at få afstemt forventninger med både din chef og dine kollegaer.

Små ferieritualer kan også være en rigtig god idé. Kage, is og lidt hygge – så I får sendt hinanden godt afsted. Ligeledes gør det sig gældende, når I kommer hjem fra ferien. Giv hinanden lov til at ”lande” og hjælp med at opdatere en kollega eller en ansat. Spørg ind til ferien, det giver glæde.

 

FAMILIEMÆSSIGT:

Tag gerne et par dage hjemme inden i måske drager afsted – kom ned i gear, slip arbejdet og bare vær.  Pak feriekufferten med realistiske forventninger. Tag en snak med din eventuelle partner, børnene og hvem der ellers er involveret i din ferie. Alle skal have en god ferie.

Når I afstemmer jeres forventninger til ferien, så kommer der ikke så mange overraskelser – nogle kan have brug for ”alene” stunder selvom I er afsted sammen – respekter dette. Hold pauser med oplevelserne og bare nyd at dase. De berømte elektronisk medier kan der også på forhånd laves aftaler omkring – lad dem gerne holde lange pauser i løbet af dagen, så I alle bare er 100 % tilstede.

Forvent ikke, at I skal løse eventuelle familie- eller arbejdsmæssige udfordringer på jeres ferie.  Aftal i stedet, hvad I vil gøre noget ved, når I kommer hjem. Ofte kan disse udfordringer nemlig blive mere tydelige, når vi slapper af og er på ferie. Men vent og NYD FERIEN I STEDET FOR!

 

DIG:

Tag en beslutning om, hvad dit bidrag kan være til at komme godt fra jobbet og videre på ferie. Her er det dit mentale mindset der tænkes på. Dit positive mentale mindset kan gøre en meget stor forskel for både dine medarbejdere, din chef, dine kollegaer og selvfølgelig også dine familie OG ikke mindst dig selv.

HUSK at du altid har et valg. Vi kan altid finde problemer, hvis vi leder efter dem. Brug i stedet tiden på at få opladet batterierne og finde den gode energi. Det gør en forskel, så du får en skøn og velfortjent ferie.

 

Jeg ønsker DIG den allerbedst ferie!

Kærligst Gitte